Hozzávalók:
1 ek kacsazsír, kevés liszt, 20-30 dkg csiperke gomba (champion), só, bors,
pirospaprika, vegeta/ízvarázs, 1 L víz, apróra vágott petrezselyemzöld, 1
fej vöröshagyma, reszelt tészta
Elkészítés:
Kacsazsírból és lisztből rántást készítünk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,
takarékon fedő alatt pároljuk kicsit hogy levet engedjen. Tűzről levéve
pirospaprikát szórunk rá, megkeverjük és felengedjük hidegvízzel. Hozzáadunk
egy közepes nagyságú egész vöröshagymát, és befűszerezzük. Kevés apróra
vágott petrezselyemzöldet is rakhatunk bele, majd mikor felforrt, takarékon
főzzük tovább, amíg a gomba megpuhul. Mikor kész, reszelt tésztát szórunk
bele, majd pár percig főzzük, hogy a tészta is jó legyen.