Hozzávalók:
1db nagyobb padlizsán, 1 db közepes cukkini, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1
közepes cső kaliforniai paprika, 1 közepes cső TV paprika, 3 közepes
paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olivaolaj, tengeri só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt
~1cm, a cukkinit ~1/2cm vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk.
(sózás helyett citromlét is használhatunk, hogy nem barnuljanak meg a szeletek)
30 perc pihentetés után, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírtörlővel
szárazra itatjuk. Felforrósított olajban átfuttatjuk a karikákra összevágott
vöröshagymát, majd a fokhagymát összezúzzuk, s hozzáadjuk. Ezután mehet bele a
padlizsán, a cukkini és a kockára vágott paprika. Csipet sót és borsot szórunk
rá, majd megpároljuk (kis borral nyakon önthetjük). 10 perc múlva hozzátesszük a
közben meghámozott (leforrázva könnyen héjazható), s felkockázott paradicsomot.
Fedő alatt tovább főzzük (~15 perc), majd levéve azt, elfőzzük a
levét.