Hozzávalók:
(4 személyre)
2 kicsontozott sertéscsülök, 2 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg zsír, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl vörösbor, 3 gerezd
fokhagyma, 2 ek piros fűszerpaprika, 1 ek só, 1 kk törött fekete bors,
csipetnyi köménymag
Elkészítés:
A csülköt megtisztítjuk és bőrével együtt akkora
kockákra vágjuk, mintha sertéspörköltet készítenénk. A bográcsot a zsírral
vastagon kikenjük, majd egy réteg húst, egy réteg meghámozott és karikákra
vágott hagymát egyenletesen elterítünk benne. A parázsra téve kevergetjük,
illetve a bográcsot rázogatva a húsdarabok fehéredéséig pirítjuk, majd annyi
vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Belerakjuk a megmosott, karikákra vágott
paradicsomot valamint a felszeletelt zöldpaprikát, és a fűszerekkel
meghintjük. A zúzott fokhagymát is belekeverjük, és az egészet puhára
főzzük. Ha a hús majdnem puha, hozzáöntjük a vörösbort. Készre főzzük. Csak
sűrű mártásnak szabad alatta maradni. (Ha túl híg a leve, akkor addig
főzzük, amíg a felesleg el nem párolog.) Vagy kenyérrel fogyasztjuk, vagy
külön sós vízben főtt burgonyát tálaljunk hozzá.