Hozzávalók:
80 dkg tonhalfilé, 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér, vagy 1 csapott
evőkanál gyömbérpor, 4 szál zöldhagyma, 12 fej gomba, 2 evőkanál olaj, 4
evőkanál fehérbor, só
Elkészítés:
A tonhalszeleteket folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlő
segítségével felitatjuk róla a nedvességet. A gombakalapok héját lehúzzuk,
megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, szárát levágjuk és karikákra vágjuk. A
halszeleteket megsózzuk, és akkora duplán hajtott alufóliára fektetjük, hogy a
halakat külön-külön jól be tudjuk csomagolni. A halat megszórjuk frissen reszelt
gyömbérrel, rálocsolunk 1-1 kanál fehérbort, beborítjuk 3-3 fej gombával,
karikára vágott zöldhagymával, és becsomagoljuk az alufóliába, hogy ne tudjon
kifolyni belőle a szaft. A csomagokat előhevített olajban vagy sütőben pár perc
alatt megsütjük. Ha elkészült, a batyukat óvatosan kinyitjuk, vigyázva, hogy ne
csapjon ránk a gőz. Tányérra tesszük, és friss salátákkal, rizs körettel
tálaljuk.