Hozzávalók: (4
főre)
1kg lazac, só és bors, 2 evőkanál vaj, 1
citrom, kevés tavaszi petrezselyem, kevés olaj, alufólia
Elkészítés: (~45
perc)
Megmossuk a lazac húsát langyos vízben, majd szárazra töröljük és felvágjuk
steak szeleteknek. Megszórjuk sóval és őrölt fekete borssal, majd a finomra
vágott petrezselyemmel, és végül ráfacsarjuk a citromot. Tegyük félre állni
amíg kivajazzuk az alufóliát és elkészítjük a köretet. Ezalatt az ízek
felszívódnak és jól átjárják a húst. Ha minden kész, jöhet a sütés. Locsoljunk a
húsra némi olajat, majd óvatosan csomagoljuk bele a kivajazott alufóliába.
180-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül.
Tálaláskor díszíthetjük petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretnek
rozmaringos burgonyát, vagy szalmaburgonyát ajánlok, párolt zöldségekkel,
esetleg salátával.
Tipp: a lazac steak könnyedén elkészíthető szabadtűzön
is, tehát ideális választás egy ínyenc kerti grill partihoz.