Hozzávalók:
1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), só, frissen őrölt bors, citromlé, 3 dkg
vaj, 5 dl besamel* mártás
* (0,5 L tejet felforralunk és félretesszük. 2 ek vajat felforrósítunk,
belekeverünk 2 ek lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet
állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és
borssal fűszerezzük)
Elkészítés:
A lazac
szeleteket sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, majd olajba forgatjuk.
Lefedve 1 órára hűtőbe tesszük. Serpenyőben vajat hevítünk és a halszeleteket
oldalanként mintegy 5-6 percig sütjük. A halakat előmelegített tálra tesszük,
majd leöntjük a forró besamellel, mégpedig úgy, hogy a halak harmada kilátsszék
(így lesz nagyon látványos). Karikázzunk rá egy szép citromot és szórjuk meg
frissen őrölt borssal.