Hozzávalók:
25 dkg hús (comb, vagy szűzpecsenye), 25 dkg szív, 25 dkg tüdő, 25 dkg máj,
2 fej vöröshagyma, 2 szárított erőspaprika, só, bors, porpaprika, 1 k liszt,
1- másfél pohár tejföl
Elkészítés: (~2 óra)
A hagymát felkockázzuk, zsiradékban üvegesre pároljuk. Beletesszük a
csíkokra vágott húst, sót, és az erőspaprikát. (Keveréskor vigyázzunk, hogy
össze ne törjön.)
Fedő alatt főzzük, közben szeljük össze a szívet és rakjuk bele (ezek kb
együtt puhulnak).
Amikor már a hús és a szív félig megpuhult (félkemény) rakjuk bele a tüdőt,
melyet előzetesen a hörgőktől megtisztítottunk, és felvagdostunk.
Fűszerezzük be: bors, és paprika.
Fedő alatt főzzük, amikor elkészült (megpuhultak) belerakjuk a felszeletelt
májat is, majd ha a máj is megfőtt, zsírjára pirítjuk (kevés lé legyen
rajta) 1 kanál liszttel sűrítsük be a levét (félrehúzzuk a húst), majd
rakjuk bele a tejfölt. Rottyantsuk össze. Ha túl sűrű, kevés vizet adhatunk
hozzá.