A tárcsát szabadtűzön átmelegítjük, szalonnadarabkával megzsírozzuk, rátesszük az előzőleg befűszerezett csirkedarabokat. A fűszerek: só, fokhagyma, bors, majoránna, kakukkfű, rozmaring. Ne legyen túl erős a tűz, mert akkor a hús közepe nem sül át. Közben krumplit pucolunk, apró kockára vágjuk, kb. 5 percig előfőzzük, leszűrjük. Padlizsánt tisztítunk, karikára vágunk, megsózzuk. Amikor puha a hús, másik edénybe kiszedjük, kisült zsírjába beletesszük a leszárítgatott padlizsánokat, kicsit sütjük, kihúzzuk a tárcsa szélére, a közepére berakjuk a krumplit. Most már lehet kicsit erősebb a tűz.
Néha átkavarva-megforgatva sütjük, ha már kicsit összeesett, visszarakjuk mellé a húst, együtt sütjük készre.