Hozzávalók:
80 dkg tarja, só és frissen őrölt bors, olaj (oliva), 2-3
fokhagymagerezd, 1-2 ek mustár
Elkészítés:
Lehetőleg szép egyenletes vékony tarja szeleteket használjunk. Kicsit
klopfoljuk , majd enyhén megsózzuk. Elkészítjük a pácot, olajhoz hozzáadunk
borsot, zuzott fokhagymát, mustárt, ízlés szerint fűszereket,
fűszerkeveréket. Jól összekeverjük, és a páccal megkenjük a húsok mindkét
oldalát. Jól záró edényben pár napig, hűtőben érleljük.
A felmelegített tárcsára egy kevés olajos páclevet öntünk, majd a tárcsára
rakjuk a pácolt hússzeleteket, időnként a tárcsában lévő összegyűlt páclében
megforgatva szép ressre sütjük
Tálalhatjuk friss kenyérrel, tárcsán sült krumplival, zöldségekkel és friss
salátákkal.