Hozzávalók:
12,5 dkg vaj, 3 savanykás alma, 12,5 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 2
kávéskanál őrölt fahéj, 2 tojás, 1/2 dl tej
Elkészítés:
A muffinformákat muffinpapírral kibéleljük. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az
almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a cukrot a
liszttel, a sütőporral, a fahéjjal,egy csipet sóval, és végül az almát is
bedolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a
lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A
sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A masszát a muffinformába tesszük és kb. 30
percig sütjük. A mardékfahéjjal megszórva kínáljuk.