Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 5 cl rum, 1 ek
kókuszreszelék, 1 kk kakaó
A krémhez: 25 dkg gesztenyepüré, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 cl rum, 1
kk kókuszreszelék
A tetejére: 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítés:
A
kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a
kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A
vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a
kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát,
kiterítjük, és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20x15
centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. A
konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült
gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a
másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd felolvasztjuk a
tortabevonó csokoládét, és bevonjuk vele a tekercseket. Hűtőben jól megdermed
rajta a csokoládémáz. Sokáig eláll, nagyon finom sütemény.