Hozzávalók:
(4 személyre)
Tésztához:
40 dkg liszt,
2 tojássárga, 1
kocka élesztő, 4 dkg vaj, 4 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej az élesztő
felfuttatásához + egy pici cukor, 1 csipet só, 2 dl tejszín
Töltelékhez:
14 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 10-15 dkg vaj, 3-4 teáskanál kakaó
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4
órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet
alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük,
amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat
vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és
a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket
tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák
összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a
csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg
tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük,
ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.