Hozzávalók:
65 dkg
liszt, 2 tojás, 5 dkg szalonna, só, kapor, tejföl, reszelt sajt
Elkészítés:
A tojásokat összedolgozzuk
a liszttel, sóval, aprított kaporral és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű,
galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedli-szaggatóval szaggassuk lobogó sós
vízbe. (A víznek folyamatosan forrnia kell és a főlő nokedlit
időről-időre meg kell keverni, hogy ne álljon össze.) Ha a tészta
megfőtt, feljön a víz tetejére. Ekkor a nokedlit szűrjük le, öblítsük és
csurgassuk le. Egy tágas edényben a szalonna zsírját főzzük ki, keverjük
össze tejföllel, majd abba forgassuk bele a kapros nokedlit. Tegyük egy
hőálló tálba, szórjuk meg pirospaprikával, a szalonnapörccel és sajttal.
Együk sütőbe, és süssük halvány sárgára.