Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg medvehagyma levél, 2 tojás sárgája, 1 dl
tejföl, 25 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, só, 1 dkg cukor
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a
margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól
kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma
leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát
kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet
felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra
hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és
megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi
vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk
belőle. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük.