Hozzávalók:
20 dkg liszt,
20 dkg vaj (vagy margarin), 4 db tojás, 15 dkg cukor, 1 cs sütőpor, 80 dkg
magozott meggy (+10 dkg cukor hozzá) vagy meggybefőtt
Elkészítés:
A tojásfehérjét
felverjük habnak a cukor felével. A vajat habosra keverjük a cukor másik felével,
és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A fehérjét hozzákeverjük, majd lazán
elkeverjük a hozzászitált sütőporos lisztet (2-3 részletben adjuk hozzá).
Papírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejébe szórjuk a lecsepegtetett
meggyet. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Néhány percig
hagyjuk szikkadni a tepsiben mikor elkészült. Hintsük meg a tetejét porcukorral,
és szeleteljük kockákra.
Tipp:
Ha nem befőttből csináljuk, akkor mossuk meg, magozzuk ki a meggyet, cukrozzuk
meg, majd a levét gyengén nyomkodjuk ki.