Hozzávalók:
(~20 palacsintához)
3 nagyobb tojás, 1 L tej, 0,75 kg liszt, 1 kk só, 1 tk cukor, szóda, darált
dió, barack lekvár, csokiöntet
Elkészítés:
A tojássárgákat, tejet, lisztet, sót, cukrot összekeverjük míg
csomómentes nem lesz. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd
hozzákeverjük. Szódával addig higítjuk míg folyós nem lesz. Forró
palacsintasütőben kevés olajon kisütjük. A lapokat a következőképpen
ízesítjük: minden lapot jól bekenünk lekvárral (bőven), majd minden
másodikat megszórunk dióval is. A lapokat egymásra lapoljuk. A legfelső
lapra csak csokiöntetet öntünk. Hűtőbe teszzük 2-3 órára, hogy a lekvár
kicsit megdermedjen, és a lapok ne csúszkáljanak el egymáson. Tálaláskor
juhar szirupot önthetünk rá.