Hozzávalók:
25 dkg vaj, 50
dkg liszt, 2 tojás, 1-1,25 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 dl, tej, 1 dl tejföl, só
Elkészítés:
Langyos tejjel és a
cukorral felfuttatjuk az élesztőt (kicsi liszttel még gyorsabb), közben a vajat
elmorzsoljuk a liszttel, annyi sót tegyünk bele, hogy érezni lehessen az ízén.
Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, az élesztőt, és a tejfölt, összegyúrjuk és 20
percet pihentetjük. Kisodorjuk és hajtogatjuk, majd ismét 20 percig kelesztjük,
ezt háromszor ismételjük. Kisodorjuk (~1,5 cm vastagra), megkenjük a tetejét
tojásfehérjével, berácsozzuk a tetejét (késsel irdaljuk) és kiszaggatjuk.
A tepsiben kicsit (~10 perc) pihentetjük, majd 180°-ra előmelegített sütőben kb
20 percig aranybarnára sütjük.