Hozzávalók:
10-15 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 20-25 dkg lebbencs tészta, 60-70 dkg
burgonya, 30 dkg füstölt oldalas, só, pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnát apróra kockázzuk, és kisütjük a zsírját. A pörcöt kiszedjük a
zsírból, és félretesszük. A hagymát apróra kockázzuk, és a zsírban üvegesre
sütjük. Beletörjük a lebbencs tésztát, majd ha az kezd pirulni, akkor
felengedjük vízzel (kb 3/4 L). Beletesszük a félretett pörcöt, és a kockákra
vágott oldalast. (a kemény csontot nem kis kaland szétdarabolni, ezért
erősen ajánlott egy bárd használta) A krumplit kockákra vágjuk és hozzáadjuk.
Pirospaprikával enyhe színt adunk neki, de sózni csak módjával, a füstölt
hús és szalonna elég sós! Lassú tűz mellett néha megrázogatjuk (lehetőleg ne
keverjük, mert összetörik a krumpli, és a tészta) Mire elfővi a levét, meg
is puhul.
Tipp:
Az étel tipikus bográcskaja, elkészítése a szabadban javasolt, egy jó
társaság körében
J