Hozzávalók: (4 személyhez)
250 g mascarpone, 3 tojás, 3 ek cukor, 2 dl hideg feketekávé, 2 dl tej, 1 cs
vaníliás cukor, 1 cs babapiskóta, 3 ek rum vagy amaretto likőr, kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és vaníliás cukorral
habosra keverjük (elektromos habverővel). Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés
szerint a rumot, majd habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 ek cukorral
kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (Sokáig nem szabad
keverni mert a tojásfehérje a krémben összeesik!) Az előre elkészített kávét a
tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal ízesítjük. A
babapiskótákat a tejeskávéba mártjuk (ne ázzon át teljesen!) és egy
négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg
mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor
beáztatott piskótát teszünk, és a rétegezést az előbb említett módon folytatjuk,
amíg az alapanyag engedi, úgy hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3
órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.