Sangria
Hozzávalók:
2-3 őszibarack, 1 citrom, 1 narancs, 2-3 szegfűszeg, 1 fahéj, 1 ek porcukor, 1
dl konyak, 1 ü testes vörösbor, pezsgő, szóda
Elkészítés:
A barackot vékonyra
szeljük, a citromot és a narancsot héjastól vékonyra szeljük, szegfűszeg, fahéj,
porcukor, konyak – összekeverjük és egy napot pihentetjük (hűvös helyen). Másnap
hozzáöntjük a vörösbort, és újabb egy napot pihentetjük. Tálaláskor 1 rész
sangriát, 1 rész száraz pezsgővel, 1 rész szódával és jéggel összeöntünk. (A
gyümölcsöket vegyük ki, 3-4 napnál tovább semmiképp ne áztassuk, mert a héjak
miatt megkeseredik.)