Hozzávalók: (4-5 személyre)
1,5 kg marhahús, 3-4 fej (nagyobb) vöröshagyma, 1 ek zsír, 1 ek pirospaprika, 1/2-1 ek só, 1/2-3/4 cs egész bors, fehérbor, víz

Elkészítés:
Felszeleteljük a húst tenyérnyi szeletekre. Egy lábasba a zsírra fektetjük a szeleteket. Felkockázzuk a vöröshagymát, és rászórjuk a húsra. A tetejére hintjük a pirosaprikát, sót és az egész borsot. 2/3-1/3 arányban fehérborral és vízzel felöntjük úgy hogy épp hogy ne feldje el. Fedő alatt minimális kevergetés mellett (különben szétmegy a hús) puhára főzzük a húst. (közben a hagyma szaftot képez) Ha a leve elpárolog, és kevésnek bizonyul, kevés vízzel pótolhatjuk. Ha kicsit sok a lé, akkor a fedőt levesszük és elfőzzük. Az a jó ha a szaft nem túl híg.

Tipp: Igazi házibulis kaja, mivel sokat nem kell vele foglalkozni, és az elkészülésének 3-4 órája alatt a hangulat is megalapozható 😉 Különösen jó buli ha bográcsban készítjük! Ekkor nem fedő alatt fő a hús, és az illata odavonzza a környékbelieket is 🙂