Hozzávalók: (4 főre)
1kg lazac, só és bors, 2 evőkanál vaj, 1 citrom, kevés tavaszi petrezselyem, kevés olaj, alufólia
Elkészítés: (~45 perc)
Megmossuk a lazac húsát langyos vízben, majd szárazra töröljük és felvágjuk steak szeleteknek. Megszórjuk sóval és őrölt fekete borssal, majd a finomra vágott petrezselyemmel, és végül ráfacsarjuk a citromot. Tegyük félre állni amíg kivajazzuk az alufóliát és elkészítjük a köretet. Ezalatt az ízek felszívódnak és jól átjárják a húst. Ha minden kész, jöhet a sütés. Locsoljunk a húsra némi olajat, majd óvatosan csomagoljuk bele a kivajazott alufóliába. 180-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül.
Tálaláskor díszíthetjük petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretnek rozmaringos burgonyát, vagy szalmaburgonyát ajánlok, párolt zöldségekkel, esetleg salátával.
Tipp: a lazac steak könnyedén elkészíthető szabadtűzön is, tehát ideális választás egy ínyenc kerti grill partihoz.