Hozzávalók:
1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), só, frissen őrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj, 5 dl besamel* mártás
* (0,5 L tejet felforralunk és félretesszük. 2 ek vajat felforrósítunk, belekeverünk 2 ek lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük)

Elkészítés:
A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, majd olajba forgatjuk. Lefedve 1 órára hűtőbe tesszük. Serpenyőben vajat hevítünk és a halszeleteket oldalanként mintegy 5-6 percig sütjük. A halakat előmelegített tálra tesszük, majd leöntjük a forró besamellel, mégpedig úgy, hogy a halak harmada kilátsszék (így lesz nagyon látványos). Karikázzunk rá egy szép citromot és szórjuk meg frissen őrölt borssal.