Hozzávalók:
fejenként 2-3 db krumpli, 2 dl tejföl, liszt, olaj, só pirospaprika, víz, 2 db babérlevél
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés sós vízben megfőzzük. 2 babérlevelet is teszünk a vízbe. Rántást készítünk (olaj+liszt), a tűzről levéve pirospaprikát szórunk bele, majd felengedjük hidegvízzel, és felforraljuk.
Hozzáadjuk a főzelékhez, ha elég sűrű a tejfölt kikeverjük kevés forró lével és hozzáadjuk a főzelékhez, ha nem elég sűrű, akkor habarást készítünk (liszt+kevés víz+tejföl). Figyeljünk mert a főzelék főzés és állás közben is sűrűsödik! Tálaláskor sült lecsókolbászt adhatunk hozzá, és kis ecettel ízesítheti mindenki maga szájíze szerint.