Hozzávalók:
1 főzőtök, 3 dl víz, 1 k ecet, só, vegeta, paprika, 1 kisebb fej vöröshagyma, étolaj, liszt, 2 dl tejföl
Elkészítés:
Meghámozzuk a tököt, kiszedjük a belsejét, és lereszeljük. Kevés sós, ecetes (1-1 k) vizet (2 dl) odateszünk és jól kicsavarva beletesszük a lereszelt tököt. Takarékon ~1/2 órát főzzük, amíg a tök megfő.
Hagymarántást készítünk, (Apróra vágott hagymát takarékon megpirítjuk, majd lisztet szórunk hozzá, és kicsit tovább pirítjuk. Tűzről levéve paprikát szórunk hozzá, majd felengedjük kevés hideg vízzel, visszatesszük a tűzre és felforraljuk.) majd a tökkel összerottyantjuk. Végül belekeverjük a tejfölt. (először merjünk a tejfölhöz egy kis lét, nehogy beleöntve összekapjon)