Hozzávalók: (~20 palacsintához)
3 nagyobb tojás, 1 L tej, 0,75 kg liszt, 1 kk só, 1 tk cukor, szóda, darált dió, barack lekvár, csokiöntet

Elkészítés:
A tojássárgákat, tejet, lisztet, sót, cukrot összekeverjük míg csomómentes nem lesz. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük. Szódával addig higítjuk míg folyós nem lesz. Forró palacsintasütőben kevés olajon kisütjük. A lapokat a következőképpen ízesítjük: minden lapot jól bekenünk lekvárral (bőven), majd minden másodikat megszórunk dióval is. A lapokat egymásra lapoljuk. A legfelső lapra csak csokiöntetet öntünk. Hűtőbe teszzük 2-3 órára, hogy a lekvár kicsit megdermedjen, és a lapok ne csúszkáljanak el egymáson. Tálaláskor juhar szirupot önthetünk rá.