Hozzávalók: (4 személyhez)
250 g mascarpone, 3 tojás, 3 ek cukor, 2 dl hideg feketekávé, 2 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs babapiskóta, 3 ek rum vagy amaretto likőr, kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük (elektromos habverővel). Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint a rumot, majd habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (Sokáig nem szabad keverni mert a tojásfehérje a krémben összeesik!) Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal ízesítjük. A babapiskótákat a tejeskávéba mártjuk (ne ázzon át teljesen!) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk, és a rétegezést az előbb említett módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi, úgy hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.