Hozzávalók:
16 db tojás, cukor, liszt, 10 dkg étcsoki, 10 dkg zselés cukor, 10 dkg vágott dió, 1/2L tej, 20 dkg vaj, 1 citrom
Elkészítés:
Tészta: 6 tojás sárgáját kikeverjük 6 ek cukorral. Ebbe keverjünk bele 6 ek (csipetnyi sütőporral elkevert) lisztet. Kávéskanálnyi vaníliás cukorral ízesítsük. Közben 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. A habot és a lisztes masszát fakanállal óvatosan, de alaposan dolgozzuk össze. A keveréket kettéválasztjuk, és 2 db piskótalapot sütünk belőle.
Töltelék: 10 db tojás fehérjéből 30 dkg cukorral kemény habot verünk. Hozzáadunk 10 dkg étcsokit összetörve, 10 dkg apróra vágott (nem reszelt!) diót, 10 dkg összevágott zselés cukrot, végül 10 dkg lisztet. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
Krém: 1/2 L tejjel 6 ek lisztet felfőzünk, 20 dkg cukrot, 20 dkg vajat, 1 citrom reszelt héját, és levét jól kikeverünk. Összekeverjük őket.
A kész süti: A piskótatészták egy-egy oldalát összekrémezzük, az egyikre rátesszük a tölteléket, és a másik lapot ráborítjuk. Porcukrozzuk a tetejét, és hűvös helyen állni hagyjuk 1-2 órát. A széleit levágjuk, majd felszeleteljük 5×5 cm-es kockákra.
Tipp: A levágott szélek is nagyon finomak, eszünkbe ne jusson kidobni. A legjobb nasi 🙂