Hozzávalók:
65 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg szalonna, só, kapor, tejföl, reszelt sajt
Elkészítés:
A tojásokat összedolgozzuk a liszttel, sóval, aprított kaporral és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű, galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedli-szaggatóval szaggassuk lobogó sós vízbe. (A víznek folyamatosan forrnia kell és a főlő nokedlit időről-időre meg kell keverni, hogy ne álljon össze.) Ha a tészta megfőtt, feljön a víz tetejére. Ekkor a nokedlit szűrjük le, öblítsük és csurgassuk le. Egy tágas edényben a szalonna zsírját főzzük ki, keverjük össze tejföllel, majd abba forgassuk bele a kapros nokedlit. Tegyük egy hőálló tálba, szórjuk meg pirospaprikával, a szalonnapörccel és sajttal. Együk sütőbe, és süssük halvány sárgára.