Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg vaj (vagy margarin), 4 db tojás, 15 dkg cukor, 1 cs sütőpor, 80 dkg magozott meggy (+10 dkg cukor hozzá) vagy meggybefőtt
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük habnak a cukor felével. A vajat habosra keverjük a cukor másik felével, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A fehérjét hozzákeverjük, majd lazán elkeverjük a hozzászitált sütőporos lisztet (2-3 részletben adjuk hozzá). Papírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejébe szórjuk a lecsepegtetett meggyet. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Néhány percig hagyjuk szikkadni a tepsiben mikor elkészült. Hintsük meg a tetejét porcukorral, és szeleteljük kockákra.
Tipp: Ha nem befőttből csináljuk, akkor mossuk meg, magozzuk ki a meggyet, cukrozzuk meg, majd a levét gyengén nyomkodjuk ki.