• Főoldal
  • Előételek
    • Egyszerű ételek
    • Levesek
  • Húsételek
    • Sertéshúsból
    • Marhahúsból, vadhúsból
    • Szárnyashúsból
    • Halból, tengeri herkentyűből
    • Birkahúsból, kecskehúsból
  • Főzelékek, tészták
    • Főzelékek
    • Főtt tészták
    • Sült tészták
    • Sütemények
  • Saláták
  • Italok

Palacsinta

Hozzávalók: (~12 palacsintához)
2 nagyobb tojás, 0,5L tej, 0,5 kg liszt, 1 kk só, 1 tk cukor, szóda

Elkészítés:
A tojásokat, tejet, lisztet, sót, cukrot összekeverjük míg csomómentes nem lesz. Szódával addig higítjuk míg folyós nem lesz. Forró palacsintasütőben kevés olajon kisütjük, lekvárral, kakaóval, túróval ízesítjük. Lehet összehengergetni, vagy háromszög alakúra hajtani és pudinggal vagy juharsziruppal nyakon önteni.