Hozzávalók:
10-15 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 20-25 dkg lebbencs tészta, 60-70 dkg burgonya, 30 dkg füstölt oldalas, só, pirospaprika

 Elkészítés:
A szalonnát apróra kockázzuk, és kisütjük a zsírját. A pörcöt kiszedjük a zsírból, és félretesszük. A hagymát apróra kockázzuk, és a zsírban üvegesre sütjük. Beletörjük a lebbencs tésztát, majd ha az kezd pirulni, akkor felengedjük vízzel (kb 3/4 L). Beletesszük a félretett pörcöt, és a kockákra vágott oldalast. (a kemény csontot nem kis kaland szétdarabolni, ezért erősen ajánlott egy bárd használta) A krumplit kockákra vágjuk és hozzáadjuk. Pirospaprikával enyhe színt adunk neki, de sózni csak módjával, a füstölt hús és szalonna elég sós! Lassú tűz mellett néha megrázogatjuk (lehetőleg ne keverjük, mert összetörik a krumpli, és a tészta) Mire elfővi a levét, meg is puhul.

Tipp: Az étel tipikus bográcskaja, elkészítése a szabadban javasolt, egy jó társaság körében