Hozzávalók:
80 dkg disznócomb, só és frissen őrölt bors, 2 evőkanál koriandermag, 1 kk őrölt fahéj
1,5 dl olívaolaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 kisebb citrom, 5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Elkészítjük a pácot. A disznócombot 3×3 cm-es darabokra felkockázzuk, megsózzuk-megborsozzuk és betesszük egy mély műanyagdobozba. A koriandermagot mozsárban megtörjük vagy kávéörlőben durvára őröljük, aztán a fahéjjal együtt rászórjuk a húsra. A citromok levét kifacsarjuk és 0,5 dl olaj meg 0,5 dl bor társaságában ráöntjük a húsra. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, összezúzzuk és ezt is a húskockákhoz keverjük.
A bepácolt húst lefedjük és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
Sütés előtt jó 30 perccel korábban kivesszük a hűtőből a húst, hogy ne legyen jéghideg.
A sütéskor a maradék olajat nagy lángon megforrósítjuk egy 30 cm-es teflonserpenyőben (vagy a legjobb a WOK) a tűzhelyen. Rádobjuk a bepácolt húskockát, és 2-3 perc alatt kevergetve előpirítjuk.
Ráöntjük a bort és 0,5 dl vizet, felforraljuk, majd mérsékeltre csavarjuk a lángot és a sertésragut 15 perc alatt készre sütjük. Közben néha megkeverjük, hogy egyenletesen puhuljon. ..
Tipp: Szabad tűzön tárcsán elkészítve az igazi!