Hozzávalók: (4 személyre)
2 kicsontozott sertéscsülök, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg zsír, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl vörösbor, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek piros fűszerpaprika, 1 ek só, 1 kk törött fekete bors, csipetnyi köménymag

Elkészítés:
A csülköt megtisztítjuk és bőrével együtt akkora kockákra vágjuk, mintha sertéspörköltet készítenénk. A bográcsot a zsírral vastagon kikenjük, majd egy réteg húst, egy réteg meghámozott és karikákra vágott hagymát egyenletesen elterítünk benne. A parázsra téve kevergetjük, illetve a bográcsot rázogatva a húsdarabok fehéredéséig pirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Belerakjuk a megmosott, karikákra vágott paradicsomot valamint a felszeletelt zöldpaprikát, és a fűszerekkel meghintjük. A zúzott fokhagymát is belekeverjük, és az egészet puhára főzzük. Ha a hús majdnem puha, hozzáöntjük a vörösbort. Készre főzzük. Csak sűrű mártásnak szabad alatta maradni. (Ha túl híg a leve, akkor addig főzzük, amíg a felesleg el nem párolog.) Vagy kenyérrel fogyasztjuk, vagy külön sós vízben főtt burgonyát tálaljunk hozzá.