Hozzávalók:
2 db kisebb felső pulykacomb, 20-30 dkg gomba, zsíros szalonna, zöldpaprika, 5 fej vöröshagyma, só, bors, paprika
Elkészítés:
A húst lefejtjük, kockákra vágjuk (3-4 cm-esre). A szalonnát megpirítjuk, zsírból kiszedjük, a gombából pörköltet készítünk, azaz a zsíron a kokckára vágott hagymás üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Mindent beleteszünk egy előzőleg beáztatott római tálba, és sütőben 1,5 óráig sütjük alacsony hőfokon, majd levesszük a tál tetejét, és 15 perc alatt pirítjuk. Főtt krumplival tálaljuk.
Tipp: Bográcsban elkészítve az igazi! Ha így csináljuk, akkor a gombát csak a vége fele rakjuk bele, különben szétfől.