Hozzávalók:
80 dkg tonhalfilé, 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér, vagy 1 csapott evőkanál gyömbérpor, 4 szál zöldhagyma, 12 fej gomba, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál fehérbor, só
Elkészítés:
A tonhalszeleteket folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlő segítségével felitatjuk róla a nedvességet. A gombakalapok héját lehúzzuk, megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, szárát levágjuk és karikákra vágjuk. A halszeleteket megsózzuk, és akkora duplán hajtott alufóliára fektetjük, hogy a halakat külön-külön jól be tudjuk csomagolni. A halat megszórjuk frissen reszelt gyömbérrel, rálocsolunk 1-1 kanál fehérbort, beborítjuk 3-3 fej gombával, karikára vágott zöldhagymával, és becsomagoljuk az alufóliába, hogy ne tudjon kifolyni belőle a szaft. A csomagokat előhevített olajban vagy sütőben pár perc alatt megsütjük. Ha elkészült, a batyukat óvatosan kinyitjuk, vigyázva, hogy ne csapjon ránk a gőz. Tányérra tesszük, és friss salátákkal, rizs körettel tálaljuk.