Hozzávalók:
50 dkg borjúszelet (comb) vagy bárányhús, 1 kisebb fej padlizsán, 1/2 tk őrölt koriander, 1 kk só, 3 ek olivaolaj, fehérbors, csipet erős pirospaprika, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
Páclét készítünk! Keverjük össze a sót, borsot, koriandert, petrezselymet, csípős paprikát és az olajat. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk vékony karikákra, sózzuk be, majd itassuk le a levét. A húst szeleteljük fel, kloffoljuk ki mindkét oldalát, majd kockázzuk fel. Mindkettőt tegyük a páclébe. (kb 2-3 órára) A nyársakat kenjük be olajjal majd húzzuk rá a hozzávalókat. (hússal kezdjük, és azzal is fejezzük be) Sütőben is, szabadban is készíthető (parázson), kb 25 percig pirítjuk, közben többször forgatni kell.

 Tipp: Lehet mindkét féle húsból is egyszerre, és krumplit is tehetünk mellé. Ha a szabadban csináljuk, a füst miatt még finomabb lesz!