Hozzávalók: (4 főre)
1kg lazac, durva só és őrölt bors, 2 evőkanál vaj, 1 citrom, egy közepes hagyma fele, boróka ágacskák, kevés olivaolaj, alufólia
Elkészítés: (~45 perc)
Megmossuk a lazac húsát langyos vízben, majd szárazra töröljük és felvágjuk steak szeleteknek. Megszórjuk a durva szemű sóval jó bőven és fekete borsot őrölünk rá, ráhelyezünk pár karika hagymát, majd egy-két ágacska borókát, végül ráfacsarjuk a citromot. Tegyük félre állni amíg kivajazzuk az alufóliát és elkészítjük a köretet. Ezalatt az ízek felszívódnak és jól átjárják a húst. Ha minden kész, jöhet a sütés. Locsoljunk a húsra némi olivaolajat, majd óvatosan csomagoljuk bele a kivajazott alufóliába. 180-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül.
Tálaláskor díszíthetjük citromkarikákkal. Köretnek szalmaburgonyát ajánlok, párolt zöldségekkel, esetleg salátával.