Hozzávalók:
70-80 dkg nyúlhús, 1,5 kg sárgarépa, 1/2 kg zöldség (fehérrépa), 1 db zeller, babérlevél, só, 1 dl olaj, liszt, 1,5 kistubusos mustár, ecet (10%-os), 2 dl tejföl, só
Elkészítés:
A nyúlhúst először hirtelen megkapatjuk, majd takarékon fedő alatt puhára pároljuk, s a végén takarékon megpirítjuk. A zöldséget és a sárgarépát összeszeljük, és zsíradékon (legjobb a kacsazsír) megdinszteljük, majd felengedjük annyi vízzel hogy épp ellepje, sózzuk borsozzuk, hozzátesszük a zellert és a babérlevelet. Ha a zöldségek megpuhultak, a zellert, és a babérlevelet kiszedjük, és a megfőtt sárgarépát és zöldséget összturmixoljuk. Egy lábosban kb. 1 dl olajjal rántást készítünk, rárakjuk az összetört sárga és fehérrépát. Pirítjuk egy kicsit, majd felöltjük a húsleves lével. Jól felforraljuk, teszünk bele mustárt, 1/2-1 dl ecetet, sót, ha nem elég pikáns citromlevet is tehetünk bele. Ha túl savanyúra sikerült tehetünk bele egy kis cukrot is. Jól összeforraljuk, ha nagyon híg lett a mártás, akkor habarással sűrítjük, egyébként csak a tejföl kell bele. Összeforraljuk, végül beletesszük a húst.
Kifőtt makaróni tésztával tálaljuk.