Hozzávalók:
1,5 L tej, 5 tojás, 15 dkg cukor, 1/3 rúd vanília, 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
Hab: A tojások fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. A tejet közben a vanília rúddal felforraljuk, és a csendesen fővő tejbe, a felvert habból (a tejbe mártott kanállal kivett) tojásnyi galuskákat főzünk. Egyszerre csak keveset, hogy legyen hely a dagadásra. Ha jól megdagadt a hab, megfordítjuk, és a másik felét is fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a tej lecsurogjon.
Vaníliamártás: a tojássárgákat a megmaradt cukorral és  a vaníliás cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozásszűrjük a forró tejet, azt is ami a habból lecsorog, majd kis lángon állandóan keverve főzzük egy kicsit, míg sűrűsödni kezd. Üvegtálba szűrjük, a galuskákat a tetejére rakjuk és hagyjuk jól kihűlni.